6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCanada anunţă un potenţial război comercial cu SUA;Trump spune că nu se teme de această posibilitate

Canada anunţă un potenţial război comercial cu SUA;Trump spune că nu se teme de această posibilitate

Autorităţile de la Ottawa avertizează asupra riscului declanşării unui război comerical cu Statele Unite, după ce Administraţia Trump a impus taxe asupra importurilor de lemn din Canada, însă preşedintele Donald Trump a declarat că nu se teme de această posibilitate, informează Dpa, potrivit Mediafax.
Departamentul pentru Comerţ al Statelor Unite a anunţat că va introduce taxe între 3% şi 24% asupra importurilor de lemn din Canada. Wilbur Ross, secretarul american al Comerţului, a declarat că decizia are rolul de a contracara subsidiile de care beneficiază de industria lemnului din Canada care dezavantajează producătorii americani. Statele Unite au importat, anul trecut, lemn în valoare de 5,7 miliarde de dolari din Canada. Ross a estimat că noua taxă ar putea aduce venituri de până la un miliard de dolari bugetului american. Jim Carr, ministrul canadian pentru Resurse naturale, a declarat că industria lemnului va avea de suferit şi a promis că autorităţile canadiene vor lupta „împotriva acestei acţiuni comerciale nedrepte şi nejustificate”. Marţi, Donald Trump a încercat să minimizeze temerile în legătură cu efectele unui război comercial între cele două state, făcând referire la deficitul înregistrat de SUA în relaţiile comerciale cu Canada.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS