15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParchetul General deschide anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009

Parchetul General deschide anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) anunţă că a deschis un dosar penal cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009, „că urmare a informaţiilor făcute publice de către jurnalistul Dan Andronic”, informează HotNews.ro. Potrivit PICCJ, cercetările sunt efectuate în rem şi vizează infracţiunile de abuz în serviciu şi de falsificare a documentelor şi evidenţelor electorale.

„În cursul zilei de astăzi, 24 aprilie 2017, la Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie, a fost înregistrat un dosar penal care s-a constituit că urmare a informaţiilor făcute publice de către jurnalistul Dan Andronic şi conform cărora există suspiciuni că în procesul electoral din decembrie 2009 s-au implicat unele autorităţi publice şi/sau persoane, altele decât cele prevăzute de lege”, informează un comunicat difuzat luni de PICCJ.

Potrivit sursei citate, „în cauza se efectueză cercetări în rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu şi de falsificare a documentelor şi evidenţelor electorale”.

Parchetul General mai precizează că va informa opinia publică pe măsură derulării cercetărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS