11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEmmanuel Macron şi Le Pen se vor confrunta în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Franţa

Emmanuel Macron şi Le Pen se vor confrunta în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Franţa

Candidatul de centru, Emmanuel Macron, a obţinut 23,75% din voturi în primul tur al scrutinului prezidenţial din Franţa, urmat la mică distanţă de reprezentanta extremei drepte, Marine Le Pen, care a primit 21,53 %, conform rezultatelor finale comunicat de Ministerul francez de Interne, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

Astfel, Macron şi Le Pen se vor confrunta în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale-rezultate finale

Candidatul de centru, Emmanuel Macron, a obţinut 23,75% din voturi în primul tur al scrutinului prezidenţial din Franţa, fiind urmat de reprezentanta extremei drepte, Marine Le Pen, care a primit 21,53 %, conform rezultatelor finale comunicat de Ministerul francez de Interne, potrivit Reuters. François Fillon, candidatul formaţiunii Republicanii (LR, centru-dreapta) se clasează pe locul al treilea, cu19,91% din voturi, fiind urmat de Jean-Luc Mélenchon, candidatul mişcării civice France Insoumise (Franţa Nesupusă, extremă-stânga), cu 19,64%. Socialistul Benoît Hamon a luat 6,35% din voturi.
Prezenţa la urne a fost de 78,69% din totalul persoanelor cu drept de vot, informează cotidianul Le Figaro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS