10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinus 9 grade Celsius la Miercurea Ciuc, cea mai scăzută temperatură a primăverii

Minus 9 grade Celsius la Miercurea Ciuc, cea mai scăzută temperatură a primăverii

Cea mai scăzută temperatură înregistrată în această primăvară în Harghita a fost consemnată sâmbătă dimineața la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a coborât până la minus 9 grade Celsius, scrie Agerpres.

Meteorologul Pașol Adrian, de la Centrul Meteo Regional Sibiu, a declarat pentru AGERPRES că această valoare s-a consemnat între orele 04,00 și 05,00, după care a început să crească ușor.

Și în celelalte localități harghitene s-au înregistrat temperaturi scăzute. La Odorheiu Secuiesc și Joseni s-au înregistrat minus 4 grade Celsius, la Toplița au fost minus 3 grade, iar la stația de munte Bucin s-au măsurat minus 5 grade Celsius.

Meteorologul Adrian Pașol a spus că temperaturile au scăzut pe fondul unui cer senin, al stratului de zăpadă și al presiunii ridicate. Potrivit sursei citate, în următoarele zile se va încălzi ușor, iar spre mijlocul săptămânii viitoare se vor înregistra temperaturi apropiate de valorile normale ale perioadei.

Astfel de temperaturi scăzute pot afecta atât pomii fructiferi cât și unele culturi agricole, dar pun în pericol și viața unor păsări.

Șeful Direcției Agricole Harghita, Torok Jeno, a declarat pentru AGERPRES că la această temperatură vor fi afectați pomii fructiferi, atât cei aflați în faza de înflorire, cât și cei care sunt în faza de înmugurire. Acesta a spus că nu este în pericol cultura de bază din județ, cartoful, și nici culturile de toamnă, dar pot exista probleme la lucernă, trifoi și posibil orzoaică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS