13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVremea se va menţine rece şi vineri şi sâmbătă

Vremea se va menţine rece şi vineri şi sâmbătă

Vremea se va menţine deosebit de rece. Ziua, vor mai fi înnorări şi precipitaţii, în diminuare din punct de vedere cantitativ, local în centrul, estul şi sud-estul ţării şi izolat în celelalte regiuni, informează Administraţia Naţională de Meterorologie (ANM), citată de Mediafax.

Vineri

ÎN ŢARĂ

Noaptea, astfel de manifestări vor fi, pe arii restrânse, în nord-vest, nord şi centru; în primele ore şi în extremitatea de răsărit, iar în restul teritoriului, cerul va deveni variabil. Precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare în Moldova şi la munte; mixte în Transilvania; predominant ploi în Bărăgan şi în Dobrogea şi doar ploi în celelalte zone. Vântul va sufla în general moderat, iar în est, sud-est şi la munte va avea intensificări, îndeosebi în prima parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 12 grade, iar cele minime între -6 şi 2 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -8…-10 grade. Local, se va produce brumă şi izolat îngheţ la sol.

LA MUNTE

Vremea se va menţine deosebit de rece. Ziua, cerul va avea înnorări va ninge, în diminuare din punct de vedere cantitativ, local în Carpaţii Orientali şi Meridionali şi izolat în restul zonei montane. Noaptea, cerul se va degaja şi doar izolat va mai ninge slab în nordul Carpaţilor Orientali. Vântul va avea intensificări îndeosebi în prima parte a intervalului. Valorile termice vor fi mai scăzute faţă de cele din intervalul anterior.

Sâmbătă

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit la această dată, deşi temperatura aerului va creşte faţă de intervalul precedent. Astfel, valorile maxime se vor încadra, în general, între 7 şi 15 grade, iar cele minime între 1 şi 6 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali. În vestul, nordul şi centrul ţării, vor fi înnorări şi ploi, ce vor avea şi caracter de aversă. În zona de munte, iar noaptea şi în nord-vest, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi izolat, posibil ploi slabe, spre sfârşitul intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană, cu viteze mai mari pe creste, precum şi în deltă.

LA MUNTE

Vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va avea înnorări şi local, mai ales în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări cu viteze mai mari pe creste. Temperatura aerului va fi în creştere uşoară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS