6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVreme deosebit de rece în toată ţara până vineri

Vreme deosebit de rece în toată ţara până vineri

Administrația Națională de Meteorologie a mai emis, încă o avertizare de vremea rea, valabilă până vineri, 21 aprilie. Aşadar, va fi cod galben de precipitaţii abundente, ninsori şi strat de zăpadă în zona de munte şi intensificări ale vântului
Până vineri, temporar vor fi precipitaţii mai ales în sudul, centrul şi estul teritoriului, iar în după-amiaza zilei de joi (20 aprilie) şi în noaptea de joi spre vineri (20/21 aprilie), aria acestora se va restrânge către est. În aceste zone, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, 50…60 l/mp. La munte va continua să ningă şi se va depune strat de zăpadă. În restul ţării va ploua, iar începând din noaptea de miercuri spre joi (19/20 aprilie), în Moldova şi pe arii mai restrânse în Maramureş, Transilvania şi trecător în zona deluroasă din sud se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile estice şi sud-estice, unde vitezele la rafală vor atinge 50…60 km/h. Vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile.

De asemenea, va fi cod portocaliu de vreme rea în Carpaţii Meridionali şi Orientali, tot până vineri. În Carpaţii Meridionali şi Orientali va ninge abundent, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 60…70 km/h şi peste 80…90 km/h, pe creste, viscolind puternic ninsoarea şi reducând vizibilitatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS