5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul britanic Theresa May anunță alegeri anticipate pentru data de 8 iunie

Premierul britanic Theresa May anunță alegeri anticipate pentru data de 8 iunie

Premierul britanic Theresa May a făcut apel marți la organizarea de alegeri legislative anticipate pentru data de 8 iunie, estimând că aceasta este singura cale de a garanta stabilitatea politică pentru viitorii ani în timp ce Londra negociază ieșirea din Uniunea Europeană, informează Agerpres.

”Am convenit că guvernul ar trebui să convoace alegeri anticipate care să aibă loc pe 8 iunie”, a afirmat dna May într-o declarație surpriză din fața biroului său din Downing Street, după o reuniune a cabinetului.

Pentru a valida organizarea scrutinului, dna May trebuie să obțină acordul parlamentului cu o majoritate de două treimi.

Opoziția laburistă are, teoretic, puterea de a bloca inițiativa, dar liderul său Jeremy Corbyn a lăsat să se înțeleagă în cele din urmă că nu se va opune alegerilor anticipate.

Șefa guvernului conservator, în funcție de mai puțin de un an, caută să profite de slăbiciunea extremă a laburiștilor în sondaje pentru a-și întări mandatul și majoritatea sa printr-un vot popular înainte de negocierile dificile privind ieșirea din UE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS