20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvertizare de vreme rea pentru mâine: Cod galben de precipitaţii abundente în Oltenia

Avertizare de vreme rea pentru mâine: Cod galben de precipitaţii abundente în Oltenia

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo de vreme rea pentru mai mutle zone din ţară, inclusiv pentru întreaga zonă a Olteniei. Meteorologii anunţă precipitaţii abundente, ninsori şi strat de zăpadă la munte, dar şi intensificări ale vântului pentru miercuri, 19 aprilie.
În intervalul menţionat, va fi cod galben de precipitaţii, care vor cuprinde jumătatea de sud-vest a teritoriului şi cea mai mare parte a zonei de munte. În Banat, Oltenia, vestul şi nord-vestul Munteniei va ploua, iar în zona montană vor fi mai ales ninsori. Cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat 40 l/mp. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării şi local, îndeosebi în regiunile sudice şi centrale, viteza la rafală va depăşi 50…55 km/h. La munte, cu precădere la altitudini de peste 1400 m se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu rafale de peste 60…70 km/h, viscolind ninsoarea.

De asemenea, va fi cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Banatului. În zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Banatului, va ninge abundent, iar vântul va sufla tare, cu peste 80…100 km/h, viscolind puternic zăpada şi reducând vizibilitatea sub 50 m.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS