8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateASF, despre amenda istorică de 750.000 lei aplicată NN Pensii: Decizia a fost luată în unanimitate

ASF, despre amenda istorică de 750.000 lei aplicată NN Pensii: Decizia a fost luată în unanimitate

Amenda de 750.000 de lei aplicată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) către NN Pensii, cea mai mare din istoria autorităţii de supraveghere, a fost luată cu unanimitate de voturi, într-o şedinţă extraordinară, convocată joi, 13 aprilie, la care au participat, din considerente logistice, 7 din cei 8 membri ai Consiliului ASF, au precizat pentru HotNews.ro oficialii autorităţii.

„Subiectul nu a fost pe ordinea de zi de miercuri şi nici nu era posibil (intervenţia NN Pensii a apărut în public miercuri). Deciziile se iau pe baza unor analize din sector şi încadrarea corespunzătoare în prevederile legislaţiei în vigoare; această analiză s-a făcut miercuri după amiază şi joi dimineaţă’, au mai precizat oficialii ASF.

De cealaltă parte, întrebaţi dacă vor face o plângere, reprezentanţii NN Pensii au declarat: ‘încă analizăm situaţia”.

Consiliul ASF a decis joi sancţionarea NN Pensii cu 750.000 de lei, respectiv 1% din capitalul social al societăţii, având în vedere circumstanţele de afectare a încrederii participanţilor în sistemul de pensii private, a declarat joi Ion Giurescu, vicepreşedinte ASF. Această este cea mai mare amendă din istoria ASF, a spus acesta. Conducerea ASF a decis de asemenea şi amendarea cu 100.000 de lei şi retragerea autorizaţiei de director general pentru Raluca Tintoiu, şefa NN Pensii şi NN Asigurări de Viaţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS