5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmbasadorul Coreei de Nord la ONU avertizează că un război nuclear poate izbucni în orice moment

Ambasadorul Coreei de Nord la ONU avertizează că un război nuclear poate izbucni în orice moment

Kim In Ryong, ambasadorul Coreei de Nord la ONU, a declarat că SUA destabilizează situaţia în Peninsula Coreeană, iar un război nuclear poate izbucni în orice moment, citează site-ul agenţiei Tass, potrivit Mediafax. „Aşa cum ştiu cu toţii, în zilele noastre SUA efectuează atacuri militare fără nicio ezitare şi ameninţă suveranitatea statală în timp ce pretinde ”pacea prin puterea forţei”, a afirmat Kim In Ryong. „Recentele atacuri cu rachetă ale SUA din Siria vorbesc despre asta”, a adăugat ambasadorul nord-coreean.
„Statele Unite perturbă pacea globală şi stabilitatea şi insistă că invazia sa asupra suveranităţii unui stat este ”decisivă, justă şi proporţionată” şi contribuie ”la apărarea” ordinii internaţionale în străduinţa sa de a aplica acest fapt şi Peninsulei Coreene”, a mai spus ambasadorul.

Coreea de Nord a ameninţat sâmbătă Statele Unite că este pregătită să riposteze cu „atacuri nucleare” la orice eventuală agresiune americană, în contextul avertismentelor lansate de Administraţia Donald Trump.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a avertizat Coreea de Nord şi Siria cu atacuri preventive, din cauza testelor nucleare şi balistice efectuate de Phenian şi a unui atac chimic atribuit fără dovezi regimului Bashar al-Assad. Armata Statelor Unite a lansat deja un atac cu rachete în Siria, iar Pentagonul a dispus trimiterea portavionului USS Carl Vinson şi a grupului naval aferent în largul Coreei de Sud.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS