MAI: De Paşte, vor fi mobilizaţi 1.500 de poliţişti zilnic pe drumurile ţării cu 300 aparate radarÎn perioada sărbătorilor, vor fi la datorie la nivel naţional peste 50.000 de angajaţi ai MAI, media zilnică fiind de peste 25.500 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri, care vor acorda o atenţie sporită zonelor aglomerate, staţiunilor turistice şi lăcaşuri, anunţă MAI. “În perioada sărbătorilor, la nivel naţional, vor fi la datorie peste 50.000 de angajaţi ai MAI, media zilnică fiind de peste 25.500 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri, care vor acorda o atenţie sporită zonelor aglomerate, staţiunilor turistice şi celor peste 18.000 de lăcaşuri de cult unde se preconizează un aflux de persoane. În aceste zile, în întreaga ţară sunt programate aproximativ 900 de manifestări religioase de amploare şi evenimente cultural-artistice şi sportive la care se aşteaptă peste 1,2 milioane de persoane. Echipajele de ordine publică ale Poliţiei vor fi suplimentate cu 22 % faţă de dispozitivele curente, astfel încât să asigure protecţia cetăţenilor, precum şi prevenirea şi combaterea infracţiunilor, inclusiv a faptelor antisociale specifice aglomerărilor de persoane”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar şef de poliţie Monica Dajbog.

De asemenea, echipe specializate de poliţişti vor asigura intervenţia operativă în cazul sesizărilor primite de la populaţie şi în situaţia producerii unor incidente. Tot pentru protejarea cetăţenilor, poliţiştii au desfăşurat în această săptămână, împreună cu alte autorităţi ale statului, 500 de acţiuni pentru verificarea legalităţii activităţilor comerciale, ţinând cont de faptul că odată cu apropierea Paştelui aceste activităţi se intensifică semnificativ şi există riscul de a avea pe piaţă produse expirate sau contrafăcute. Controalele au avut loc în special în pieţe şi târguri agroalimentare, în scopul depistării comercianţilor care nu respectă reglementările legale din domeniu şi pun în pericol sănătatea oamenilor.

În urma acestor acţiuni de control au fost constatate peste 2.400 de contravenţii şi au fost aplicate amenzi în valoare de peste 67.000 de lei. Totodată, pe drumurile din întreaga ţară, vor fi mobilizaţi în fiecare zi, în medie, 1.466 de poliţişti rutieri care au ca principale misiuni prevenirea accidentelor grave de circulaţie şi asigurarea fluenţei traficului. Poliţiştii vor acţiona cu aproximativ 300 de aparate radar. Poliţiştii rutieri vor beneficia de sprijin aerian din partea unui elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie care va monitoriza traficul de pe DN1, DN2 şi DN6, cu posibilitatea reconfigurării traseelor în funcţie de situaţia de la sol. Aproximativ 330 de jandarmi montani, special antrenaţi pentru misiuni de salvare, vor fi pregătiţi să intervină în sprijinul turiştilor, care s-ar putea aventura pe traseele periculoase sau care pornesc la drum fără echipament corespunzător. De asemenea, 6.800 de jandarmi vor patrula în zonele aglomerate şi turistice pentru a descuraja comiterea de fapte antisociale şi pentru a menţine ordinea publică la evenimentele unde se aşteaptă o participare numeroasă. La rândul lor, aproximativ 5.200 de pompieri vor fi la datorie, în fiecare zi, pentru a putea interveni în situaţii de urgenţă în sprijinul comunităţilor. Zilnic, vor fi pregătite 525 de echipaje SMURD şi 820 de ambulanţe pentru a acorda primul-ajutor medical şi pentru a asigura transportul la unităţile spitaliceşti.

În vederea asigurării transportului medical de urgenţă, Inspectoratul General de Aviaţie are disponibile şapte elicoptere. Inspectorii IGSU au efectuat controale cu privire la respectarea normelor de prevenire a situaţiilor de urgenţă în lăcaşurile de cult, în locurile de cazare a turiştilor şi de desfăşurare a unor evenimente publice de amploare. Doar în ultimele patru zile, pentru neregulile constatate în urma a o mie de controale, inspectorii de prevenire au aplicat 2.034 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 170.000 de lei. În ceea ce priveşte situaţia din punctele de trecere a frontierei, din punct de vedere statistic, dacă în general, într-o perioadă normală, zilnic, tranzitează frontiera, în medie, 125.000 de persoane şi 37.000 de mijloace de transport, în ultima săptămână valorile medii au fost mai mari cu aproximativ 32%. Astfel, în perioada 7 – 13 aprilie au efectuat formalităţile de frontieră aproape un milion de persoane, cele mai multe pe sensul de intrare în ţară.


“În acest an, perioada Paştelui s-a suprapus cu intrarea în vigoare a Regulamentului de modificare a Codului Frontierelor Schengen prin care s-a impus efectuarea de verificări sistematice la intrarea şi ieşirea de pe teritoriul statelor membre UE. La nivelul Poliţiei de Frontieră au fost luate măsuri pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control eficient şi operativ prin suplimentarea cu 30 % a efectivelor din punctele de trecere. În această perioadă, peste 4.200 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat. De asemenea, infrastructura din punctele de trecere rutiere este folosită la capacitate maximă, fiind utilizate toate arterele de control disponibile, în limita configuraţiei acestora. Pentru evitarea aglomerărilor, recomandăm tranzitarea tuturor punctelor de frontieră, astfel încât să preîntâmpinăm suprasolicitarea doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt”, a mai declarat Dajbog.

Pe site-ul Poliţiei de Frontieră este disponibilă o aplicaţie online care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele rutiere, cu actualizare în timp real, pentru a permite cetăţenilor să-şi reconfigureze traseul prin alegerea unui punct de frontieră mai puţin aglomerat.

 Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 14 aprilie 2017

Actualitate

» IRES: Românii petrec acasă sărbătorile pascale; bugetul pentru masa de Paște – aproximativ 500 lei
» Ierusalim: O turistă britanică de 23 de ani a fost înjunghiată mortal de un palestinian
» Peste 700 de cazuri noi de rujeolă în ultima săptămână
» Presa sârbă: Sebastian Ghiţă a fost reţinut pentru 48 de ore
» Compania Air China suspendă zborurile către Coreea de Nord în contextul tensiunilor militare din zonă
» Numărul autoturismelor care ies din țară pe la PTF Giurgiu-Ruse aproape s-a triplat
» Ministerul Dezvoltarii anunţă noi măsuri de digitalizare a accesarii fondurilor europene
» CFR SA: Circulația între Bănița și Merișor, redeschisă. Feroviari din Craiova au lucrat pentru restabilirea traficului
» Ministerul Justiţiei: Extrădarea unei persoane din Serbia poate fi cerută în baza unei convenţii europene din 1957
» Deputat USR: În loc de autostrada Craiova – Piteşti, “vor să construiască un drum de nivelul anilor ’50-’60”
» Aglomeraţie mare în vămi: Traficul la frontieră, mai mare cu aproape 70% înainte de Paşti
» Turcia: Cinci presupuși jihadiști ce pregăteau un atentat înaintea referendumului, arestaţi
» Preşedintele Iohannis a semnat eliberarea din funcţie a şefului ANCOM, Cătălin Marinescu
» Sebastian Ghiță va fi judecat de o instanță sârbească pentru documente false. Riscă până la 3 ani de închisoare
» MAI: De Paşte, vor fi mobilizaţi 1.500 de poliţişti zilnic pe drumurile ţării cu 300 aparate radar
» Restricţii pentru traficul greu pe unele Drumuri Naţionale
» VIDEO: Accident violent în Mexic: 24 de oameni au murit pe loc, după ce un autocar cu turişti, lovit frontal de o autocisternă care a explodat
» CFR a redeschis circulaţia feroviară între stațiile Băniţa şi Merişor
» Centrele de relaţii cu clienţii ale ENGIE Romania vor fi închise luni şi marţi
» Foști șefi ai CIA și NATO se întâlnesc în România pentru a discuta despre securitate
» Extrădarea lui Sebastian Ghiţă ar putea dura maximum o lună
» Ortodocşii şi catolicii sărbătoresc în anul acesta Paştele în aceeaşi zi, lucru ce nu se va mai întâmplă până în 2025
» Circa 90.000 de turişti români îşi vor petrece Paştele în România, câteva mii în străinătate – patronat turism
» Obiceiuri şi tradiţii în Vinerea Mare
» Sebastian Ghiță, reținut de poliție la Belgrad
» Meci încins pe „Chimia“

Local

» Medaliată la Olimpiada Europeană de Matematică, admisă la Oxford
» Meșterii olteni care duc mai departe obiceiul încondeierii

Dolj

» Sărbători ca-n poveste: Prin bunătate și dăruire, oamenii schimbă destine
» Dolj: Măsuri de prevenire a incendiilor la obiectivele de cult
» Doi cetăţeni turci care au încercat să intre ilegal în țară, depistați de polițiștii de frontieră doljeni
» Amenzi de 49.000 de lei date comercianţilor de legume, fructe şi produse alimentare
» Dolj: Bărbaţii opriţi cu focuri de armă după un furt, arestaţi pentru 30 de zile
» Radio Sud colorează viaţa copiilor – Zeci de copii din Scăeşti au primit daruri de Paște
» La Zoo Craiova s-a născut, în captivitate, un pui de maimuță Capucin

Gorj

» Gorj: Minor, de 6 ani, lovit de o mașină
» Pregătiri de sărbătoare la Rânca

Mehedinţi

» Mehedinţi: Pirotehniştii de la ISU au intervenit pentru asanarea unui proiectil neexplodat
» Mehedinţean căutat de poliţia italiană, prins în Baia de Aramă
» Mehedinți: Peste o mie de turiști sunt așteptați la pensiunile din Clisura Dunării, de Paște

Sport

» Derbi cu nervi și cu puține ocazii (foto, video)
» Fotbal / Programe, clasamente, rezultate (14-17 aprilie)
» Gigi Mulțescu: Astra este ca un animal rănit
» Probleme mari la ACS Podari. Update: Doljenii nu s-au prezentat la Roşiori

Sanatate

» Sute de cazuri de rujeolă în Oltenia, medicii fără doze de vaccin
» Acțiuni de informare a populației privind vaccinarea, în perioada 24 – 30 aprilie
» Bolnavii de Parkinson din Oltenia, șansa la o terapie mai eficientă
» Obiceiuri sănătoase care vă scapă de gazele intestinale în exces

Magazin

» Horoscopul de weekend
» „Furios și iute 8“, familiei să nu-i întorci spatele

Top