8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVladimir Putin: Relațiile dintre Rusia și SUA s-au deteriorat de la venirea lui Donald Trump la putere

Vladimir Putin: Relațiile dintre Rusia și SUA s-au deteriorat de la venirea lui Donald Trump la putere

Nivelul de încredere între Moscova și Washington s-a deteriorat de la preluarea mandatului de către noul președinte al SUA, Donald Trump, a declarat șeful statului rus Vladimir Putin într-un interviu televizat difuzat astăzi, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Întrebat despre relațiile cu Trump de când acesta a devenit președinte, Putin a răspuns, potrivit unei transcrieri a interviului publicată de Kremlin: „S-ar putea spune că nivelul de încredere în ceea ce privește conlucrarea, în special la nivel militar, nu s-a îmbunătățit, ci mai degrabă s-a deteriorat”.
Referitor la acuzațiile că guvernul sirian a lansat un atac cu arme chimice în provincia Idlib, Putin a declarat că Damascul a renunțat la stocurile sale de arme chimice. În opinia sa, două sunt explicațiile principale pentru incidentul din provincia Idlib: fie raidurile aeriene ale guvernului sirian au lovit depozite cu arme chimice ale rebelilor, ca urmare eliberându-se un gaz toxic, fie incidentul a fost o înscenare proiectată pentru a discredita guvernul sirian.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS