21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTăriceanu urmează să fie audiat de instanţa supremă în procesul în care este acuzat de mărturie mincinoasă

Tăriceanu urmează să fie audiat de instanţa supremă în procesul în care este acuzat de mărturie mincinoasă

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, urmează să fie audiat, marţi, de instanţa supremă, în dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, potrivit Hotnews.

Şedinţa de judecată în care Tăriceanu va da declaraţii în faţă magistraţilor este programată să înceapă la ora 11.00, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. La primul termen al procesului, în 14 martie, preşedintele Senatului a spus că nu recunoaşte învinuirile şi nici nu le înţelege, precizând că nu vrea să fie judecat în procedura simplificată şi că vrea să dea o declaraţie la un alt termen de judecată, instanţa stabilind că el să fie audiat în 11 aprilie. Avocatul lui Călin Popescu Tăriceanu le-a spus judecătorilor că preşedintele Senatului doreşte să dea declaraţie de inculpat şi a cerut termen pentru a pregăti apărarea. Unul dintre judecătorii din complet i-a spus lui Tăriceanu că poate să recunoască învinuirile care i se aduc şi să beneficieze de reducerea pedepsei cu o treime. Călin Popescu Tăriceanu a spus că vrea să fie judecat în procedura obişnuită, pentru că nu recunoaşte acuzaţiile care i se aduc şi nici nu le înţelege.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS