6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeraierea trenului marfar la Merișor blochează aprovizionarea cu cărbune din Valea Jiului a termocentralei Mintia

Deraierea trenului marfar la Merișor blochează aprovizionarea cu cărbune din Valea Jiului a termocentralei Mintia

Aprovizionarea cu cărbune a termocentralei Mintia cu cărbune extras din minele Văii Jiului este blocată, în aceste zile, după ce un tren de marfă a deraiat sâmbătă după-amiază între stațiile Bănița și Merișor, însă nu există pericolul ca producătorul de energie electrică să-și întrerupă activitatea, a declarat luni, pentru Agerpres, directorul general adjunct al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Petre Nica.

„Termocentrala Mintia are un stoc de cărbune de peste 50.000 de tone. Deci, nu se pune problema opririi instalațiilor”, a afirmat Nica.

Potrivit acestuia, cărbunele care se va extrage, în următoarele zile, din minele Văii Jiului, va fi transportat la termocentrala Paroșeni, unde există capacitate de stocare a acestuia.

În paralel, conducerea CEH a solicitat companiei CFR Marfă să comunice un termen până la care estimează că traficul feroviar va putea fi reluat între stațiile Petroșani și Simeria, ceea ce, implicit, va permite reînceperea transportului cărbunelui din Valea Jiului spre termocentrala Mintia.

„Ne-am adresat CFR Marfă să ne comunice în cât timp estimează că va fi reluat traficul feroviar. În funcție de răspunsul primit, vom lua o decizie referitoare la această problemă”, a arătat directorul general adjunct al CEH.

Un tren de marfă a deraiat sâmbătă după-amiază de pe linia ferată în zona Bănița-Merișor. Trenul era format din 16 vagoane, dintre care 14 au deraiat, iar șase dintre acestea au ajuns într-o râpă adâncă de aproximativ zece metri. În zona accidentului feroviar sunt blocate locomotiva mărfarului și vagoanele deraiate, iar terasamentul și linia de rulare sunt compromise, pe ambele sensuri de mers.
În urma accidentului, mecanicul și ajutorul său, doi bărbați cu vârstele de 66 și respectiv 51 de ani, au decedat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS