14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrupul pescarului dispărut în apele Oltului a ieșit a suprafață. Pompierii l-au căutat aproape 20 de zile

Trupul pescarului dispărut în apele Oltului a ieșit a suprafață. Pompierii l-au căutat aproape 20 de zile

 Persoane aflate în zona barajului Ipotești, de pe râul Olt, în apropiere de Slatina, au sesizat după orele prânzului că pe luciul apei plutește un cadavru. Pompierii, care căutau de aproape 20 de zile o persoană dispărută, au adus cadavrul la mal, iar tânărul care îl însoțea pe pescar în noaptea dispariție l-a recunoscut ca fiind Mircea Lungu, din Ipotești.
Pescarul dispărut avea 54 ani, era din localitatea Ipotești, județul Olt, iar în noaptea de 20/21 martie a plecat, însoțit de un tânăr din comună care îl ajuta în mod frecvent la pescuit, să intindă plase în apele Oltului. Tânărul a rămas pe mal, iar pescarul a plecat cu barca în larg. În cursul nopții, tânărul care îl însoțea a sesizat că prietenul său nu se mai află în barcă. Spre dimineață a anunțat autoritățile, iar pompierii au început căutările în dimineața zilei de 21 martie 2017.
În prima zi de căutări, echipajul de scafandri al ISU Olt, aflat la prima misiune, a fost ajutat de un echipaj de la ISU Dolj. În următoarele patru zile au continuat singuri aproape șase ore pe zi, de la miezul zilei căutările fiind continuate de salvatori ai ISU care au folosit bărci și echipament specific. Când vizibilitatea s-a redus la 30-40 de centimetri, misiunea scafandrilor a devenit aproape imposibilă, iar salvatorii au continuat să-l caute pe pescar, zi-lumină, folosindu-se de bărci, ancore etc. În sprijinul lor au venit și pescarii, însă căutările s-au dovedit, aproape 20 de zile, zadarnice.
Bărbatul de 54 ani pescuia de peste 25 de ani, motiv pentru care accidentul i-a luat prin surprindere pe toți cunoscuții. Medicii legiști vor stabili, acum, cauza morții. Familia bărbatului, copiii și soția, stabiliți în Spania, s-a reîntors în țară la puțin timp după anunțul dispariției. Părinții bărbatului au așteptat, de asemenea cu înfrigurare, în fiecare zi vești, cu atât mai mult cu cât Mircea Lungu era alinarea lor, fratele acestuia decedând în urmă cu mai mulți ani, din cauza unei afecțiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS