21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKremlinul avertizează că atacul american în Siria afectează semnificativ relațiile SUA-Rusia

Kremlinul avertizează că atacul american în Siria afectează semnificativ relațiile SUA-Rusia

Atacul cu rachete lansat joi de forțele americane în Siria afectează semnificativ relațiile dintre SUA și Rusia, deja într-o stare lamentabilă, a avertizat vineri Kremlinul, potrivit Reuters și AFP, citate de Agerpres.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat că Vladimir Putin, aliat fidel al președintelui sirian Bashar al-Assad, consideră raidurile americane împotriva bazei aeriene situate lângă orașul Homs drept o „agresiune împotriva unei națiuni suverane“. Totodată, Kremlinul apreciază că atacul, care a fost comis pornind de la ‘un pretext inventat’, este o încercare cinică de a distrage atenția lumii de la numărul mare de civili uciși în Irak. Rusia nu crede că Siria deține arme chimice, iar loviturile aeriene americane creează un obstacol serios în calea creării unei coaliții internaționale pentru a lupta contra terorismului, o idee promovată constant de președintele Putin, a adăugat Dmitri Peskov. Aceste lovituri, prima operațiune militară a SUA împotriva regimului sirian, au fost efectuate cu „59 de rachete de croazieră” Tomahawk, a indicat Casa Albă, precizând că acestea au vizat baza aeriană Shayrat „asociată programului“ de arme chimice al Damascului și „direct legată“ de evenimentele „oribile“ de marți.

Marți, un atac chimic imputat armatei siriene împotriva orașului Khan Shaykhun, din nord-vestul Siriei, s-a soldat cu cel puțin 86 de morți și a provocat indignarea internațională. Imaginile cu victime, femei și copii agonizând, au șocat lumea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS