16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStatul nu va plăti despăgubiri după tragedia de la Colectiv

Statul nu va plăti despăgubiri după tragedia de la Colectiv

Judecătoria Sectorului 4 a decis, miercuri, că statul să nu fie parte în procesul Colectiv, prin Ministerul Finantelor Publice. Rudele victimelor au cerut acest lucru pentru plata despăgubirilor, având în vedere modul în care au acţionat autorităţile după izbucnirea incendiului în urma căreia şi-au pierdut viaţa 64 de tineri, informează realitatea.net.

După un an și jumătate de la tragedie, judecătorii au decis astăzi că Ministerul Finanțelor și cel al Sănătății nu devin parte în proces. Judecătoria Sectorului 4 a luat în discuţie, în 21 martie, cererea ca statul să fie parte în procesul Colectiv, pronunţarea asupra solicitării fiind amânată pentru 5 aprilie.

Mai mulţi avocaţi au solicitat atunci introducerea în cauză a statului român, cu intenţia de a fi tras la răspundere, având în vedere că Ministerul Sănătăţii nu ar fi luat toate măsurile pentru a salva victimele incendiului.

La termenul din 21 martie trebuia să se discute şi cererea de conexare a acestui dosar cu alte două procese în care sunt judecaţi fostul primar Cristian Popescu Piedone şi pompierii Antonina Radu şi George Matei.

Cererea nu a mai fost analizată de instanţă având în vedere că dosarul lui Cristian Popescu Piedone se află încă în procedura de cameră preliminară şi nu a început judecata pe fond.

Judecătoria Sectorului 4 a început, în 7 februarie, judecarea pe fond a dosarului „Colectiv” în care sunt acuzaţi de ucidere din culpă patronii clubului şi administratorii firmei care a pus artificiile în seara concertului din 30 octombrie 2015.

În dosarul „Colectiv” s-au constituit părţi civile 139 de persoane, 11 spitale şi cinci instituţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS