16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Justiţiei va propune o nouă lege a răspunderii magistraţilor până în luna iunie

Ministerul Justiţiei va propune o nouă lege a răspunderii magistraţilor până în luna iunie

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat miercuri că până în luna iunie intenţionează să propună o nouă lege a răspunderii magistraţilor, care va fi elaborată luând în considerare şi studiile comparative ale celorlalte ţări europene, pentru că iniţiatorii acestui act normativ nu vor să fie nici cei mai exigenţi, dar nici cei mai permisivi în acest domeniu, informează HotNews.ro, citând news.ro.

Tudorel Toader a precizat că analizează formele de răspundere ale magistraţilor din celelalte ţări ale Uniunii Europene şi că până în iunie va propune Parlamentului proiectul de lege.

„Va fi un pachet mai larg, sunt multe modificări propuse de la Consiliul Superior al Magistraturii, de la Parchet şi de la Înalta Curte. Am demarat o documentare, riguros şi exact, cu privire la modul în care în ţările membre ale Uniunii Europene este reglemenatata răspunderea magistraţilor. Acum zece zile Comisia de la Veneţia a dat un aviz la o întrebare formulată de către preşedintele Curţii Constituţionale din Moldova. Pornind de la reglementările noastre actuale, vedem avizele colegilor de la celelalte instituţii, vedem studiile comparative de la celelalte ţări din UE, pentru că nu o să fim nici cei mai exigenţi, dar nici cei mai permisivi, ne raportăm la standardele Comisie de la Veneţia şi veţi vedea proiectul de lege care va fi gata până în luna iunie”, spune ministrul Justiţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS