10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVotul deputaţilor în cazul Eugen Bejinariu a fost amânat. Solicitarea DNA, retrimisă la Comisia juridică

Votul deputaţilor în cazul Eugen Bejinariu a fost amânat. Solicitarea DNA, retrimisă la Comisia juridică

Camera Deputaţilor a votat, astăzi, retrimiterea la Comisia juridică a solicitării DNA în cazul deputatului PSD Eugen Bejinariu, după ce social-democratul Eugen Nicolicea a atras atenţia că legea nu prevede explicit că „astfel de acte” ale vechiului Parlament îşi urmează cursul în noul Legislativ, scrie Mediafax.
„Vreau să sesisez un incident procedural. Vreau să vă spun că această solicitare se face în baza unui raport întocmit de Comisia juridică şi în momentul de faţă avem un incident de procedură în sensul că la articolul 63 alineatul 5 din Constituţie se spune că proiectele de legi sau propunerile legislative înscrise pe ordinea de zi a Parlamentului precedent continuă procedura în noul Parlament. Nu avem în Constituţie continuarea procedurii pentru hotărâri sau pentru altfel de acte. Acelaşi lucru este şi în articolul 253 din Regulament. Deci nu avem o procedură de continuare. Solicit liderilor de grup să ceară retrimiterea la Comisie pentru a rezolva acest incident de procedură”, a declarat preşedintele Comisiei juridice, deputatul PSD Eugen Nicolicea, în plen.

Eugen Nicolicea a afirmat că raportul trimis plenului este făcut de o comisie care nu mai există. „Atunci au existat deputaţi din alte partide, de exemplu UDMR, PPDD, iar acum avem USR. Observaţi că USR nu s-a putut pronunţa în cadrul Comisiei, dar s-au pronunţat partide care nu mai există. Minim două săptămâni pentru că incidentele acestea de procedură pot să ducă la reluarea dezbaterilor în Comisie”, a declarat Eugen Nicolicea. Solicitarea de retrimitere la Comisia juridică a fost votată cu 80 de voturi „pentru” şi 31 „împotrivă”. Vechiul Parlament a amânat de două ori votul asupra cererii DNA în cazul Bejinariu din lipsă de cvorum.

DNA a cerut în noiembrie 2016 urmărirea penală a fostului şef al Secretariatului General al Guvernului, Eugen Bejinariu, în prezent deputat, pentru abuz în serviciu în dosarul „Microsoft”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS