12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUPDATE - Explozie în Rusia, la metroul din Sankt-Petersburg. Mai mulţi morţi şi răniţi

UPDATE – Explozie în Rusia, la metroul din Sankt-Petersburg. Mai mulţi morţi şi răniţi

UPDATE 17:01: Cincizeci de persoane au fost rănite în explozia produsă luni în metroul din Sankt-Petersburg, cel de-al doilea oraș ca mărime al Rusiei, a anunțat, pe Twitter, Andrei Kibitov, șeful serviciului de presă al guvernatorului orașului, relatează Agerpres, citând Reuters.

Șaptesprezece ambulanțe sunt prezente la fața locului pentru a prelua răniții, a spus Kibitov.

Toate stațiile de metrou din oraș au fost închise, a informat Interfax.

O singură explozie a avut luni loc la metroul din Sankt-Petersburg, cel de-al doilea oraș al Rusiei, a declarat o sursă din cadrul serviciilor de urgență, potrivit Reuters. Sursa a precizat că explozia s-a produs între două stații de metrou. Într-o primă fază s-a vorbit de două explozii, în care și-ar fi pierdut viața cel puțin zece persoane. Alte câteva zeci au fost rănite.

Vladimir Putin afirma ca sunt luate in calcul toate ipotezele, inclusiv o pista terorista

UPDATE 15:39  În timp ce unele media locale au informat că explozia a fost provocată de un dispozitiv neidentificat, Interfax a relatat că dispozitivul exploziv era umplut cu șrapnel.

Președintele rus Vladimir Putin, care urma să se întâlnească în Sankt-Petersburg cu omologul său din Belarus, Aleksandr Lukașenko, a fost informat cu privire la această situație, a relatat RIA, care citează un purtător de cuvânt al Kremlinului.

15:27 O explozie s-a produs în urmă cu puţin timp în metroul din Sankt-Petersburg și s-a soldat cu victime, anunţă portalul Life News, citat de realitatea.net. Numărul victimelor nu este confirmat oficial, dar agenția Tass precizează că 10 oameni ar fi murit. Life News a publicat o fotografie cu ușa unei garnituri de metrou care a fost distrusă de explozie și o altă fotografie cu persoane rănite care sunt întinse pe peron. Unele surse anunță că ar fi vorba de cel puţin două explozii în două staţii diferite. Autoritățile ruse nu au confirmat nimic până în acest moment. Potrivit agenției Tass, cel puțin 10 oameni au murit. Trei stații de metrou sunt închise în aceste momente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS