22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovenii obligaţi să dezafecteze haznalele şi să se racordeze la canalizarea oraşului

Craiovenii obligaţi să dezafecteze haznalele şi să se racordeze la canalizarea oraşului

Compania de Apă Oltenia  a postat pe site-ul său anunţul prin care craiovenii sunt înştiinţaţi că au obligaţia să se racordaze la sistemul de canalizare, acolo unde acesta există. Din comunicat reiese că, cetăţenii sunt obligaţi să-şi dezafecteze haznalele şi să treacă la reţeaua de canalizare. În caz contrar riscă amenzi de până la 4.000 de lei.

Totodată, cetăţenii racordaţi la reţeaua de canalizare, dar foloses apa dintr-o sursă proprie sunt obligaţi să-şi contorizeze consumul. În acest fel le poate fi facturată cantitatea de apă deversată în canalizare.

„Stimate utilizator vă prezentăm legislaţia prin care vă informăm că sunteţi obligat să vă racordaţi la reţeaua de canalizare.

Legea 241/2006 Republicată

  • Art.31(14) Utilizatorii, persoane fizice sau juridice, inclusiv cei care au sisteme proprii de alimentare cu apă, au obligaţia de a se racorda la sistemele publice de canalizare existente sau nou-înfiinţate, dacă aceștia nu deţin staţii de epurare avansată care respectă condiţiile de descărcare a apelor epurate în mediul natural.
  • Art.39(5) Constituie contravenţie nerespectarea de către utilizatori a prevederilor art. 31 alin 14 și se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei.
  • Art.40 (2) Constatarea contravenţiei și aplicarea sancţiunii prevăzute la art. 39 alineatul (5) se fac de către personalul împuternicit al Gărzii naţionale de Mediu.

                                             HG 188/2002

(2) În situaţia în care deţinătorii de locuinţe individuale sau colective ori de incinte în care se desfăşoara activităţi socio economice au deja sisteme individuale de colectare a  apelor uzate – bazin etanş vidanjabil, puţuri absorbante – aceştia vor lua toate măsurile sanitare necesare pentru dezafectarea lor, odata cu racordarea la reţelele de canalizare

Regulamentul serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare asigurate de SC Compania de Apă Oltenia SA

Art.230.(p) Utilizatorul este obligat să comunice operatorului/prestatorului serviciului, dacă sunt deţinători de surse proprii de apă, data punerii în funcţiune a acestora, în vederea facturării cantităţilor de apă uzată deversate în reţeaua de canalizare. În acest scop au obligaţia să instaleze contoare, să ţină la zi registrul de evidenţă, pe baza căruia să se poată calcula și verifica debitul surselor proprii”, se arată în anunţul CAO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS