11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Turismului depune luni la Ministerul de Finanţe documentele pentru TVA de 9% pentru agenţiile de turism

Ministrul Turismului depune luni la Ministerul de Finanţe documentele pentru TVA de 9% pentru agenţiile de turism

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a anunţat, vineri, la Sibiu, că în cursul zilei de luni va depune la Ministerul de Finanţe documentele necesare pentru reducerea TVA la 9% pentru produsele pe care le vând agenţiile de turism, urmând că apoi să înceapă procedurile cu Comisia Europeană în acest sens. Dobre a adăugat că va fi „un drum destul de lung”, dar că speră „să nu fie anevoios”, scrie HotNews.ro, citând News.ro.

„Realităţile acestui domeniu se schimbă de la an la an, iar noi suntem pe o legislaţie veche pe care nu am updatat-o la necesităţile care sunt în acest moment. Vreau să va spun în premieră, aici, la Sibiu, că săptămâna viitoare voi înainta documentaţia către Ministerul de Finanţe în ceea ce priveşte reducerea TVA la agenţiile de turism la 9%. O să fie un drum destul de lung, sper să nu fie anevoioas, dar sper să avem un rezultat foarte bun la final astfel încât şi dumneavoastră să aveţi un TVA de 9% că şi celelalte activităţi din turism”, a anunţat ministrul.

Ulterior, ministrul Turismului le-a declarat jurnaliştilor că nu ştie exact cât vor dura procedurile. Răspunzând unei întrebări din partea ziariştilor, acesta a afirmat că documentele în baza cărora va demara întreagă procedura vor fi depuse la Ministerul de Finanţe în cursul zilei de luni. Patronatele din turism au cerut, în ultimul an, că Guvernul să majoreze bugetul destinat promovării turistice a României pe plan extern de la două milioane de euro la minimum zece milioane de euro, dar şi reducerea TVA la 9% pentru toate produsele pe care le vând agenţiile de turism.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS