6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Poliţiştii au desfăşurat activităţi de prevenţie în şcoli

Craiova: Poliţiştii au desfăşurat activităţi de prevenţie în şcoli

În perioada 29-30 martie, în conformitate cu prevederile Planului de Acţiune pentru creşterea siguranţei în domeniul ordinii publice şi al circulaţiei rutiere în incinta şi zona adiacentă a unităţilor de învăţământ preuniversitar şi în baza recomandărilor transmise de Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Dolj, poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiei 2 au organizat o activitate atât cu caracter informativ, dar și preventiv, cu elevii claselor a IX-a din cadrul Colegiului Naţional Economic ,,Gheorghe Chițu”.

Potrivit IPJ Dolj, în cadrul întâlnirii cu elevii au fost dezbătute mai multe teme și subiecte de interes public, cum ar fi informarea antiinfracţională şi antivictimală a elevilor, în vederea adoptării unui comportament bazat pe respectarea legii şi a normelor sociale; modul corect de păstrare a bunurilor personale; consecinţele apelării nejustificate la serviciul de urgenţă SNUAU 112; principalele contravenţii prevăzute de Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice; utilizarea responsabilă și accesul la internet în siguranță , astfel încât să nu ofere date personale sau să dea curs unor solicitări dubioase venite din partea unor persoane necunoscute.

La această activitate au participat patru cadre didactice şi un număr de 150 de elevi. Cu această ocazie, au fost distribuite mai multe pliante conţinând recomandări referitoare la prevenirea delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor.

Joi, poliţiştii de proximitate de la Secţia 3 au organizat, la Liceul ,,Henri Coandă” din Craiova, o activitate atât cu specific informativ, cât și cu caracter preventiv cu elevii unităţii şcolare, în cadrul proiectului de Security Marketing intitulat „Să exmatriculăm violenţa !”. La această activitate au participat factori de conducere ai Liceului, trei cadre didactice şi un număr de 35 de elevi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS