8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvocatul Poporului s-a sesizat cu privire la posibile acte de violență asupra copiilor din Centrul de Plasament Lugoj

Avocatul Poporului s-a sesizat cu privire la posibile acte de violență asupra copiilor din Centrul de Plasament Lugoj

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și a efectuat, prin Departamentul pentru Prevenirea Torturii, o vizită inopinată la Centrul de Plasament Lugoj. Rezultatele vizitei vor fi făcute publice după finalizarea investigațiilor, a anunţat astăzi, printr-un comunicat, instituţia Avocatul Poporului.

Sesizarea din oficiu este urmarea apariției, în presă, a unor informații conform cărora la Centrul de Plasament de pe strada Bocșei din Lugoj, mai mulți minori instituționalizați susțin că sunt agresați fizic de unii educatori, după cum a mai precizat instituţia.

Conform relatărilor mass-media, copiii o acuză și pe directoarea institutiei. Ei spun că au fost situații în care educatorii asistau indiferenți la bătăile și scandalurile iscate între colegi, fără să intervină. Alții s-au plâns de faptul că personalul fură din centru, iar la masă angajații se servesc primii, iar apoi le dau și lor mâncare, în timp ce unora dintre ei angajații de la birouri le rețin de luni de zile alocațiile, pentru a avea bani să repare ce au stricat copiii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS