6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAnchetă a Avocatului Poporului în cazul abuzurilor de la Școala Specială nr. 4 din Capitală

Anchetă a Avocatului Poporului în cazul abuzurilor de la Școala Specială nr. 4 din Capitală

Avocatul Poporului a anunțat, astăzi, că va efectua o anchetă cu privire la posibile violențe exercitate asupra copiilor de la Școala Gimnazială Specială nr. 4 din București. Potrivit unui comunicat al Avocatului Poporului, ancheta a fost demarată în urma petiției pe care a primit-o de la organizația Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități.

„Conform informațiilor din presă, copiii cu dizabilități din Școala Specială Gimnazială nr. 4 sunt bătuți cu brutalitate, în mod sistematic, de cadrele didactice, sunt legați cu funia și transportați către diferite zone ale unității de învățământ, sunt agresați fizic, psihic și emoțional permanent”, se arată în comunicatul Avocatului Poporului.

În context, Avocatul Poporului reamintește că s-a sesizat din oficiu și urmează să întocmească un raport special cu privire la situația copiilor din România, care va fi înaintat președinților celor două Camere ale Parlamentului și Guvernului. Sesizarea din oficiu vizează, între altele, posibila încălcare a art. 22 și art. 49 din Constituție privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS