12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePutin se declară pregătit să se întâlnească cu Donald Trump la summitul G20 din iulie

Putin se declară pregătit să se întâlnească cu Donald Trump la summitul G20 din iulie

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a declarat joi pregătit să-l întâlnească pe omologul sau american Donald Trump la summitul G20 care are loc în perioada 7 – 8 iulie la Hamburg, în Germania, informează HotNews.ro. „Cred că această întâlnire poate avea loc în cadrul unei serii de evenimente obişnuite, precum G20”, a spus Puţin, care participa la un forum dedică Arcticii la Arhangelsk, în nordul Rusiei.

Vladimir Putin nu s-a întâlnit cu Trump după alegerea acestuia, în noiembrie anul trecut, în condiţiile în care preşedintele american a făcut din apropierea faţă de Rusia una dintre temele centrale ale campaniei electorale.

La trei luni după învestitură din ianuarie, Moscova încă aşteaptă să vadă promisiunile preşedintelui american transpuse în practică.

În cazul în care întâlnirea cu Trump nu va putea avea loc în iulie, Vladimir Puţin a propus să se întâlnească cu noul preşedinte american în Finlanda, dacă ţară organizează Consiliul Arcticii, a cărui dată nu a fost încă definită.

„Dacă (acest Consiliu al Arcticii) are loc, vom fi încântaţi să participăm la această întâlnire”, a spus el.

„Percepem Statele Unite că o mare putere cu care dorim să avem relaţii foarte bune”, a subliniat el, adăugând: „Restul sunt minciuni şi fabulaţii împotriva Rusiei şi provocări”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS