14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUrmărit internaţional pentru contrabadă cu ţigări în Spania, depistat în Craiova

Urmărit internaţional pentru contrabadă cu ţigări în Spania, depistat în Craiova

Poliţişti din cadrul Serviciului Investigații Criminale Dolj – Compartimentul Urmăriri au organizat şi executat, marţi, o acţiune pe linia punerii în executare a Mandatelor Europene de Arestare, ocazie cu care l-au  depistat, în Craiova, pe J. Teodor – Octavian, de 36 de ani, din localitate, pe numele căruia autoritățile judiciare din Spania au emis o semnalare în baza unui Mandat European de Arestare pentru comiterea infracţiunii de contrabandă cu țigarete pe teritoriul acestui stat, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a emis pe numele acestuia o ordonanță de reținere pentru 24 ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al inspectoratului.

Tot marţi, lucrătorii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Dolj au introdus în arestul inspectoratului, pe bază de ordonanță de reținere, pe C. Stelian, de 63 de ani, din municipiul Slatina, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, prevăzută de art. 270 alin.1 și 3 din Legea nr.86/2006.

„În fapt, în data de 28 martie, au fost puse în executare o serie de mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, respectiv la o locație în municipiul Craiova și trei locații în municipiul Slatina, una din acestea fiind punctul de lucru al unei societăți comerciale. Astfel, cu această ocazie, la locuința lui C. Stelian au fost identificate 426 pachete țigări de diferite mărci, fără a avea aplicat timbru de marcaj românesc sau cu timbru de marcaj din Ucraina, iar la locuința lui B. Ionuţ Doru, de 32 de ani, din Craiova, au fost identificate mai multe pachete de țigări, fără a vaea aplicate timbre de marcaj românesc”, a mai anunţat IPJ Dolj.

Țigările sus menționate au fost predate Direcției Regionale Vamale Craiova pentru calcularea prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului. C. Stelian urmează să fie prezentat astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de sesizare a instanței de judecată în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS