3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncă un torţionar după gratii: Ion Ficior, 20 de ani cu executare. Sentinţa este definitivă

Încă un torţionar după gratii: Ion Ficior, 20 de ani cu executare. Sentinţa este definitivă

Ioan Ficior, fost comandant al Coloniei de muncă Periprava, a fost condamnat definitiv miercuri de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) la 20 de ani de închisoare pentru infracțiuni contra umanității.

Potrivit Agerpres, instanța supremă a respins apelul declarat de Ioan Ficior, fiind menținută sentința dată în martie 2016 de instanța de fond, Curtea de Apel București. Unul dintre cei trei judecători a făcut opinie separată în sensul admiterii apelului declarat de Ficior și încetării procesului penal împotriva acestuia.

Judecătorii au menținut decizia Curții de Apel București privind degradarea militară a lui Ioan Ficior. În plus, acesta trebuie să plătească, în solidar cu statul român reprezentat de Ministerul Finanțelor, Ministerul Administrației și Internelor și Adminstrația Națională a Penitenciarelor, suma totală de 310.000 euro daune morale către opt părți civile din dosar.

Decizia este definitivă, urmând ca Ioan Ficior să fie încarcerat.

Ioan Ficior a fost trimis în judecată în octombrie 2014, fiind acuzat de procurorii de la Parchetul General că, în perioada 1958 — 1963, a introdus și coordonat un regim de detenție represiv, abuziv, inuman și discreționar împotriva deținuților politici, în urma căruia au murit 103 persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS