5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIGPR: Percheziţii în Olt şi Dolj, la persoane bănuite de evaziune fiscală

IGPR: Percheziţii în Olt şi Dolj, la persoane bănuite de evaziune fiscală

În această dimineaţă, poliţiştii din Olt efectuează 50 de percheziţii, pe raza judeţelor Olt, Dolj, Ilfov şi Giurgiu, în două dosare penale în care se efectuează cercetări pentru cauzarea unui prejudiciu de 14.000.000 de lei, prin evaziune fiscală, se precizează într-un comunicat emis de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

La data de 28 martie, poliţişti Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, cu sprijinul celor de la inspectoratele de poliţie judeţene Dolj, Ilfov şi Giurgiu, efectuează 50 de percheziţii, pe raza judeţelor Olt, Dolj, Ilfov şi Giurgiu. Percheziţiile se desfăşoară în două dosare penale, aflate în instrumentarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, se mai arată în comunicat.

Potrivit IGPR, activităţile vizează probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi evidenţiat în evidenţa contabilă cheltuieli care au la bază operaţiuni fictive, de la firme tip fantomă, prin crearea uni circuit tip suveică. De asemenea, cei în cauză sunt bănuiţi că nu ar fi înregistrat în documentele legale ale societăţii, în întregime, veniturile obţinute, în scopul diminuării obligaţiilor fiscale şi sustragerii de la plata bugetului de stat a TVA şi a impozitului pe profit.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională ar fi de peste 14.000.000 de lei. La sediul IPJ Olt vor fi conduse la audieri zece persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS