5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Primarul din Gighera, declarat incompatibil de ANI

Dolj: Primarul din Gighera, declarat incompatibil de ANI

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă, precum și indicii privind existența conflictului de interese de natură penală în cazul a 19 foști și actuali aleși locali. Într-un comunicat emis astăzi, ANI a făcut plublică lista cu cei 19 foşti şi actuali aleşi locali, printre aceştia aflându-se şi doi primari, din Dolj şi Vâlcea.

Este vorba de primarul comunei doljene Gighera, Florea Neacşu, care, potrivit ANI, în perioada decembrie 2012 – mai 2013, a deținut simultan funcția de primar și calitatea de membru în consiliul de administrație al Şcolii Gimnaziale Gighera, încălcând astfel prevederile legale ale art. 87, alin. (1), lit d) din Legea nr. 161/2003.

Incompatibil a fost declarat şi Doru Constantin Diaconu, actual primar și fost viceprimar al comunei Roșiile, din județul Vâlcea, care, potrivit ANI, în perioada 27 iunie 2012 – 24 martie 2015, a deținut simultan funcția de viceprimar și pe cea de administrator al SC Ademivil SRL, încălcând astfel prevederile legale ale art. 87, alin. (1), lit d) din Legea nr. 161/2003.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS