11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDNA a cerut pedepse maxime pentru Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu şi Cristian Borcea în dosarul retrocedărilor de plaje

DNA a cerut pedepse maxime pentru Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu şi Cristian Borcea în dosarul retrocedărilor de plaje

Procurorii DNA au cerut judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti să pronunţe pedepse maxime pentru inculpaţii Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu şi Cristian Borcea în dosarul retrocedărilor frauduloase de plaje din judeţul Constanţa, transmite informează HotNews.ro, citând News.ro.

Dat fiind că dosarul se judecă de circa nouă ani, DNA a cerut pentru alţi inculpaţi încetarea procesului penal din cauza prescrierii faptelor. După mai bine de 100 de termene de judecată, instanţa a anunţat că pledoariile finale ale avocaţilor vor începe miercuri şi vor continuă săptămâna viitoare, în zilele de 3 şi 5 aprilie, transmite News.ro.

Mai mulţi inculpaţi au cerut judecătorilor să constate prescrierea unor fapte, precum şi eliminarea acuzaţiilor privind abuzul în serviciu, sens în care au citat decizia Curţii Constituţionale.

Judecătoarea Cornelia Corina Gheorghisan a precizat că nu mai vrea să audă că acest dosar se amână la nesfârşit. „Nu mai vreau să aud nimic despre tergiversare. Nu se prescrie nicio fapta până în 2020. Cele prescrise sunt prescrise de mult, înainte de a intră eu în această cauza. Nu sunt eu vinovată că şase ani nu s-a făcut nimic în acest dosar”, a susţinut judecătoarea, citată de News.ro.

Primarul Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în 28 octombrie 2008, alături de 36 de persoane, între care foşti şi actuali funcţionari din Primăria Constanţa şi Oficiul de Cadastru, mandatari şi notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

Prejudiciul în această cauza a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS