27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateANL a recepţionat 105 locuinţe pentru tineri în Râmnicu Vâlcea

ANL a recepţionat 105 locuinţe pentru tineri în Râmnicu Vâlcea

105 locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, au fost recepţionate, marţi, în municipiul Râmnicu Vâlcea, a anunţat, printr-un comunicat, Ministerul Dezvolătării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. Locuinţele (35 de garsoniere şi 70 de apartamente cu 2 camere) au fost construite în amplasamentul din Ansamblul Ostroveni nr. 5 – Strada Nicolae Iorga şi sunt repartizate în şapte tronsoane cu regim de înălţime St+P+4E (subsol tehnic + parter + 4 etaje).

„Până în prezent, în judeţul Vâlcea, au fost finalizate, în total, 490 de apartamente în cadrul Programului ANL de construcţi de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, în amplasamentele din localităţile Râmnicu Vâlcea (365 de locuinţe), Drăgăşani (40 de locuinţe), Călimăneşti (16 locuinţe), Băile Govora (37 de locuinţe), Horezu (20 de locuinţe) şi Ocnele Mari (12 locuinţe). De asemenea, în acest judeţ şi în cadrul aceluiaşi program se mai află în execuţie alte 29 de unităţi locative (în municipiul Drăgăşani)”, a mai precizat ministerul.

În prezent, în urma ultimelor modificări legislative, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriaşi, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Casă sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii. Valoarea de înlocuire care se utilizează în prezent la calcularea de către autorităţile publice locale a preţului de vânzare al locuinţelor, stabilită prin Ordinul ministrului dezvoltării regionale şi administraţiei publice nr. 1077 din 29 iulie 2016 şi valabilă până la data publicării următorului ordin în Monitorul Oficial al României, este de 1.757,88 lei/metru pătrat, inclusiv TVA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS