8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele Iohannis i-a retras lui Mihai Necolaiciuc Ordinul Național "Steaua României"

Preşedintele Iohannis i-a retras lui Mihai Necolaiciuc Ordinul Național „Steaua României”

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind retragerea decorației Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler lui Mihai Necolaiciuc, fost director al CFR, având în vedere decizia Curții de Apel București din noiembrie anul trecut, prin care a fost condamnat definitiv la opt ani închisoare pentru abuz în serviciu.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marţi, 28 martie a.c., decretul privind retragerea decorației Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler domnului Necolaiciuc Mihai, având în vedere Decizia Penală nr. 1758 din 23 noiembrie 2016 a Curții de Apel București. Ordinul a fost acordat prin Decretul Președintelui României nr. 554 din 1 decembrie 2000, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 666 din 16 decembrie 2000”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit Agerpres, inițial, Necolaiciuc a fost condamnat în iunie 2015 de Judecătoria Sectorului 1 la 10 ani închisoare, pedeapsă scăzută de Curtea de Apel București la opt ani. Necolaiciuc a mai fost condamnat definitiv într-un alt dosar de deturnare de fonduri la patru ani și șase luni închisoare, el fiind însă eliberat condiționat în iulie 2015. Curtea de Apel București a dispus ca din cei opt ani de închisoare să fie scăzuți aproximativ trei ani și trei luni, respectiv perioada când a stat în arest preventiv (iunie 2009 — ianuarie 2012) și perioada petrecută în penitenciar (octombrie 2014 — iulie 2015).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS