NATO va investi trei miliarde de euro în sateliţi militari şi echipamente de securitate informatică

The flag of the USA and the NATO-flag

Alianţa Nord-Atlantică va investi trei miliarde de euro în sateliţi pentru comunicaţii militare şi echipamente de securitate cibernetică, semnalând eforturile NATO de adaptare la noile ameninţări cu care se confruntă organizaţia, relatează agenţia de ştiri Reuters, citată de Mediafax.

Un oficial din cadrul Agenţiei NATO pentru Comunicaţii şi Informaţii a declarat că planurile includ investiţii de 1,7 miliarde de euro în sateliţi de comunicaţii care să îmbunătăţească coordonarea trupelor, avioanelor şi navelor alianţei, ajutând inclusiv la utilizarea dronelor. Aproximativ 70 de milioane de euro ar urma să fie folosite pentru a îmbunătăţi protecţia reţelelor NATO, în condiţiile intensificării atacurilor cibernetice.


Oficialii NATO au declarat că numărul atacurilor cibernetice vizând reţelele alianţei a crescut de cinci ori în ultimii trei ani, existând suspiciuni că Rusia este responsabilă pentru o parte însemnată din aceste atacuri. Conducerea NATO îşi va prezenta planurile de investiţii în cadrul conferinţei de la Ottawa, din luna aprilie.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 28 martie 2017

Top