12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Sănătății: Operațiile de transplant pulmonar pentru pacienții români, reluate la AKH Viena

Ministrul Sănătății: Operațiile de transplant pulmonar pentru pacienții români, reluate la AKH Viena

De astăzi, centrul de transplant Sfânta Maria va fi inclus în programul național de transplant, a anunțat ministrul Sănătății, Florian Bodog, citat de stiri.tvr.ro. El a precizat că au fost deblocate și transplanturile pentru pacienții români internați la clinica AKH din Viena.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a semnat astăzi ordinul prin care include în programul național de transplant pulmonar spitalul Sfânta Maria. Hotărârea de guvern va fi adoptată în această săptămână. În următoarele zile, pacienții vor fi evaluați și puși pe listele de așteptare de la spitalul din București.

Chirurgii de aici vor putea face transplant pulmonar doar pentru pacienții care au anumite afecțiuni, potrivit ministrului Sănătății. Ceilalți vor fi puși pe listele de așteptare de la spitalul AKH din Viena. Pentru o primă etapă, clinica AKH Viena s-a angajat să facă 10 operații de transplant. 5 pacienți sunt în procedură de evaluare pentru astfel de intervenții.

Ministrul Sănătății nu a putut preciza ce costuri vor fi decontate pentru spitalul Sfânta Maria din Capitală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS