ISU Mehedinţi, 24 de intervenţii în 24 de ore

Autori


Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au acţionat, în intervalul 27 – 28 martie, la 24 de intervenţii, dintre care 15 urgenţe medicale, şapte situaţii de urgenţă şi alte două situaţii, se arată într-un comunicat emis astăzi de ISU Mehedinţi.

“Luni, la ora 14.14, Detașamentul de Pompieri Severin a intervenit, la solicitarea Serviciului Judeţean de Ambulanţă, în comuna Breznița Ocol, cu cinci pompieri militari și o autospecială, pentru transportarea unei persoane cu probleme medicale dintr-o livadă, situată în extravilanul localității, fără acces auto, la ambulanță. La ora 16.41, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu 11 pompieri militari și două autospeciale de lucru cu apă și spumă, în municipiul Drobeta Turnu Severin, strada Căpitan Romulus Lepri, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. Pompierii au lichidat incendiul în limitele găsite, împiedicând extinderea lui la casa din imediata vecinătate. Au ars: acoperișul anexei gospodărești, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de circa 20 mp; 10 mp polistiren din termoizolația casei de locuit; o ușă confecționată din PVC, precum și un compresor, o bicicletă și un metru cub de lemn de foc din interiorul anexei. A fost salvată casa de locuit (D+P+2+M). Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost scurtcircuitul electric produs de un cablu electric neizolat corespunzător”, se arată în comunicatul ISU Mehedinţi.

Alte intervenții ale ISU Mehedinți:

La ora 16.53, Detașamentul de Pompieri Orșova – Garda nr. 2 de Intervenție Baia de Aramă a intervenit cu şase pompieri militari și o autospecială de lucru cu apă și spumă, în satul Busești, comuna Isverna, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată. Pompierii au limitat şi lichidat incendiul, care a cuprins circa 4 ha de vegetație uscată, salvând două case de locuit și un depozit de furaje din vecinătate. La intervenție au participat și şase voluntari din cadrul S.V.S.U. Isverna, coordonați de către viceprimarul comunei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul.

La ora 17.04, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu opt pompieri militari și o autospecială de intervenție, în comuna Șimian, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată și litieră. Timp de două ore, pompierii s-au luptat cu flăcările, care au cuprins circa 2 ha de vegetație uscată și litieră. La intervenție a participat și un lucrător din cadrul Ocolului Silvic Șimian. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

La ora 17.37, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu patru pompieri militari și o autospecială de lucru cu apă și spumă, în comuna Bâlvănești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată. Pompierii au intervenit prompt, lichidând incendiul, care a cuprins circa un hectar de vegetație uscată. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul.


La ora 18.52, Detașamentul de Pompieri Orșova – Garda nr. 1 de Intervenție Orșova (Punctul de lucru Dubova) a intervenit cu nouă pompieri militari, o autospecială de lucru cu apă și spumă și o autospecială de primă intervenție și comandă, în comuna Svinița, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată. Timp de patru ore, pompierii s-au luptat cu flăcările, care au curins circa 15 ha de vegetație uscată și mărăciniș. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul.

La ora 20.15, Stația de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu trei pompieri militari și o autospecială de intervenţie, în satul  Roșiori, comuna Vânători, pentru transportarea unei persoane supraponderale (cu o greutate de peste 130 kg), cu probleme medicale, de la domiciliu, la ambulanța SMURD.

La ora 20.39, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu cinci pompieri militari și o autospecială de lucru cu apă și spumă, în satul Ghelmegioaia, comuna Prunișor, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată. Într-un timp foarte scurt, pompierii au stins incendiul, care a cuprins circa 15 mp de vegetație uscată de pe marginea DN6. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul.

La ora 21.15, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu cinci pompieri militari și o autospecială de lucru cu apă și spumă, în cartierul Schela Nouă din municipiul Dr. Tr. Severin,  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nişte anvelope uzate și resturi menajere. Au ars cinci anvelope uzate și deșeuri menajere, pe o suprafață de circa 300 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. Totodată, serviciul SMURD din cadrul ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit la 15 urgenţe medicale.



Comenteaza acum

Alte stiri

15 iunie 2018

Vâlcea: Acţiuni după furtună

Prefectura Vâlcea a anunţat că, ieri, echipajele de intervenţie din cadrul ISU şi Pieţe Prest, au intervenit pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea pentru îndepărtarea unui număr de 7 arbori căzuţi şi/sau înclinaţi cu risc major de prăbuşire. Pe ...
15 iunie 2018

Vâlcea: Arborii cu risc de prăbuşire, îndepărtaţi

Instituția Prefectului – Județul Vâlcea a anunţat că, în cursul zilei de 14 iunie, echipajele de intervenţie din cadrul ISU şi Pieţe Prest, au intervenit pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea pentru îndepărtarea unui număr de 7 arbori căzuţi ...

Sumarul ediției de marţi, 28 martie 2017

Actualitate

» Camera Deputaților: Judecătorii CCR nu pot fi urmăriți penal, reținuți sau arestați decât cu încuviințarea plenului CCR
» Scoţia: Parlamentul cere un nou referendum de independenţă
» Comisia juridică a Senatului: Aleşii locali care refuză să semneze un act fără motiv vor fi traşi la răspundere
» ANRE: Prețul final al gazelor pentru populație va crește cu cel mult 2% de la 1 aprilie
» Preşedintele Iohannis i-a retras lui Mihai Necolaiciuc Ordinul Național “Steaua României”
» Dosar “Gala Bute”: Elena Udrea, obligată să plătească aproape 3 milioane euro
» Ministrul Sănătății: Operațiile de transplant pulmonar pentru pacienții români, reluate la AKH Viena
» Elena Udrea, 6 ani de închisoare cu executare în dosarul “Gala Bute”. Decizia nu este definitivă
» Mehedinţi: Elevii şcolii “Petre Sergescu”, în vizită la Detaşamentul de Pompieri
» Turcan: Astăzi a apărut dovada supremă că Ordonanța 13 a fost dată pentru Liviu Dragnea
» Înalta Curte sesizează CCR, în urma solicitării formulate de Bombonica Prodana, privind introducerea unui prag al prejudiciului peste care abuzul în serviciu constituie infracţiune
» România reia exportul de ovine și bovine către Israel
» Cei 20 de români blocați într-un autocar în Mexic revin pe 4 aprilie în România
» Proiectul de lege pentru modificarea definiţiei constituţionale a familiei, scos de pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor
» Dosarul lui Dragnea: al patrulea inculpat care recunoaşte acuzaţiile DNA
» România și Bulgaria, țările din UE cu cel mai mare număr de decese rutiere la un milion de locuitori
» Secretarul de stat Cătălin Rotea, susținut de PSD Olt, a fost eliberat din funcție
» Un copil de 11 ani din judeţul Dâmboviţa s-a spânzurat. Băiatul povestea că joacă „Balena Albastră”

Publireportaj

» Festivalul Contex dă startul primăverii

Dolj

» Cum împarte CJ Dolj 25 de milioane de euro din bugetul pe 2017
» Şcoala Specială „Sf. Mina“ – un nou val de acuzaţii – Minoră însărcinată, elevi cu păduchi cazaţi într-un cămin execrabil
» Județul Dolj, pe ruta unei grupări internaționale de contrabandiști cu țigări
» Întreruperi energie electrică de mâine
» S-a ales cu dosar penal după ce și-a parcat BMW-ul pe linia de tramvai
» Împreună putem dărui viaţă! – Sute de persoane au donat bani la concertul „Hope and Rising Slope“
» Concert caritabil
» Cenuşă peste Mischii
» Se zboara si Craiova – Tel Aviv
» Dolj: Sfaturi preventive ale poliţiştilor
» Craiova: Un şofer s-a ales cu dosar penal după ce şi-a parcat maşina pe linia de tramvai
» Wizz Air introduce ruta Craiova – Tel Aviv din 19 iunie
» Descinderi simultane în Spania şi România, inclusiv în Dolj, la o rețea de contrabandă cu țigări

Gorj

» Drumarii au ajuns la zăpada de câţiva metri de pe Transalpina
» Managerul CEO şi-a prezentat bilanţul activităţii de la numirea în funcţie
» Gorj: Sute de elevi vor primi burse de studiu, de performanță, de merit și burse sociale
» Gorj: Accident cu două victime la Târgu Jiu
» Gorj: Angajată a CEO, rănită într-un accident rutier

Olt

» Olt: Aproape 14.000 șomeri în judeţ şi doar 175 locuri de muncă disponibile pentru bursa din 7 aprilie

Vâlcea

» ANL a recepţionat 105 locuinţe pentru tineri în Râmnicu Vâlcea
» Percheziții în București, Vâlcea şi alte trei județe într-un dosar de evaziune și spălare a banilor
» Vâlcea: Trei tineri, cercetaţi pentru distrugere după ce au făcut praf un foişor

Sport

» Meci de „care pe care“ la Zalău
» Scoateți „câinii“ din Cupă!
» Fotbal / Cupa României – sferturi de finală
» Fotbal / Haţegan arbitrează Craiova – Dinamo în Cupă

Bani & Afaceri

» Povestea unui antreprenor care a atras fonduri europene: „Mi-am vândut casa ca să fac rost de cofinanțare“

Sanatate

» În epidemie de rujeolă, medicii de familie au rămas fără vaccin

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei
» Programul Colours Cinema Craiova în perioada 31 martie – 6 aprilie

Top