21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateISU Mehedinţi, 24 de intervenţii în 24 de ore

ISU Mehedinţi, 24 de intervenţii în 24 de ore

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au acţionat, în intervalul 27 – 28 martie, la 24 de intervenţii, dintre care 15 urgenţe medicale, şapte situaţii de urgenţă şi alte două situaţii, se arată într-un comunicat emis astăzi de ISU Mehedinţi.

„Luni, la ora 14.14, Detașamentul de Pompieri Severin a intervenit, la solicitarea Serviciului Judeţean de Ambulanţă, în comuna Breznița Ocol, cu cinci pompieri militari și o autospecială, pentru transportarea unei persoane cu probleme medicale dintr-o livadă, situată în extravilanul localității, fără acces auto, la ambulanță. La ora 16.41, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu 11 pompieri militari și două autospeciale de lucru cu apă și spumă, în municipiul Drobeta Turnu Severin, strada Căpitan Romulus Lepri, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. Pompierii au lichidat incendiul în limitele găsite, împiedicând extinderea lui la casa din imediata vecinătate. Au ars: acoperișul anexei gospodărești, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de circa 20 mp; 10 mp polistiren din termoizolația casei de locuit; o ușă confecționată din PVC, precum și un compresor, o bicicletă și un metru cub de lemn de foc din interiorul anexei. A fost salvată casa de locuit (D+P+2+M). Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost scurtcircuitul electric produs de un cablu electric neizolat corespunzător”, se arată în comunicatul ISU Mehedinţi.

Alte intervenții ale ISU Mehedinți:

La ora 16.53, Detașamentul de Pompieri Orșova – Garda nr. 2 de Intervenție Baia de Aramă a intervenit cu şase pompieri militari și o autospecială de lucru cu apă și spumă, în satul Busești, comuna Isverna, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată. Pompierii au limitat şi lichidat incendiul, care a cuprins circa 4 ha de vegetație uscată, salvând două case de locuit și un depozit de furaje din vecinătate. La intervenție au participat și şase voluntari din cadrul S.V.S.U. Isverna, coordonați de către viceprimarul comunei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul.

La ora 17.04, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu opt pompieri militari și o autospecială de intervenție, în comuna Șimian, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată și litieră. Timp de două ore, pompierii s-au luptat cu flăcările, care au cuprins circa 2 ha de vegetație uscată și litieră. La intervenție a participat și un lucrător din cadrul Ocolului Silvic Șimian. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

La ora 17.37, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu patru pompieri militari și o autospecială de lucru cu apă și spumă, în comuna Bâlvănești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată. Pompierii au intervenit prompt, lichidând incendiul, care a cuprins circa un hectar de vegetație uscată. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul.

La ora 18.52, Detașamentul de Pompieri Orșova – Garda nr. 1 de Intervenție Orșova (Punctul de lucru Dubova) a intervenit cu nouă pompieri militari, o autospecială de lucru cu apă și spumă și o autospecială de primă intervenție și comandă, în comuna Svinița, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată. Timp de patru ore, pompierii s-au luptat cu flăcările, care au curins circa 15 ha de vegetație uscată și mărăciniș. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul.

La ora 20.15, Stația de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu trei pompieri militari și o autospecială de intervenţie, în satul  Roșiori, comuna Vânători, pentru transportarea unei persoane supraponderale (cu o greutate de peste 130 kg), cu probleme medicale, de la domiciliu, la ambulanța SMURD.

La ora 20.39, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu cinci pompieri militari și o autospecială de lucru cu apă și spumă, în satul Ghelmegioaia, comuna Prunișor, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată. Într-un timp foarte scurt, pompierii au stins incendiul, care a cuprins circa 15 mp de vegetație uscată de pe marginea DN6. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul.

La ora 21.15, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu cinci pompieri militari și o autospecială de lucru cu apă și spumă, în cartierul Schela Nouă din municipiul Dr. Tr. Severin,  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nişte anvelope uzate și resturi menajere. Au ars cinci anvelope uzate și deșeuri menajere, pe o suprafață de circa 300 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. Totodată, serviciul SMURD din cadrul ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit la 15 urgenţe medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS