24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProtest în fața Ministerului Sănătății pentru ca toți pacienții cu fibroză chistică să beneficieze de asistenți personali

Protest în fața Ministerului Sănătății pentru ca toți pacienții cu fibroză chistică să beneficieze de asistenți personali

Mai multe persoane au protestat, luni, în fața Ministerului Sănătății (MS) cerând ca toți bolnavii de fibroză chistică, dar și pacienți cu alte afecțiuni să beneficieze de asistenți personali, informează Agerpres. Majoritatea protestatarilor sunt părinți ai unor copii cu fibroză chistică.

Președintele Asociației de Fibroză Chistică din România, Georgiana Nițu, a declarat că solicită efectuarea de schimbări în Ordinul nr. 283 din februarie 2017 privind modificarea Ordinului 1.306 din 2016 pentru aprobarea criteriilor de încadrare a copiilor cu dizabilități în grad de handicap, astfel încât toți pacienții care suferă de fibroză chistică să aibă asistent personal, nu doar cei care sunt în stadiu foarte grav.

Ea a precizat că, după adoptarea ordinului din februarie 2017, numărul bolnavilor de fibroză chistică beneficiari de asistenți personali va fi foarte mic. Nițu a estimat că, înainte de acest ordin, 90-95% dintre cei cu fibroză chistică aveau asistent personal. Ea a spus că protestul organizat de Asociația de Fibroză Chistică din România a fost autorizat între ora 11,00 și 13,00, de luni până vinerea aceasta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS