14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNATO va cheltui trei miliarde de euro pentru modernizarea comunicațiilor prin satelit și întărirea apărării cibernetice

NATO va cheltui trei miliarde de euro pentru modernizarea comunicațiilor prin satelit și întărirea apărării cibernetice

Alianța Nord-Atlantică intenționează să aloce trei miliarde de euro pentru modernizarea comunicațiilor sale prin satelit și a tehnologiei informatice în următorii trei ani, în contextul în care încearcă să se adapteze noilor amenințări, a declarat un oficial de top, potrivit Reuters, notează Agerpres.

Încercând să lupte împotriva hackerilor și a altor amenințări, cum ar fi rachetele Iranului, aceste investiții evidențiază recunoașterea de către NATO că tot mai multe conflicte vizează rețelele informatice, pe lângă cele purtate în aer, pe uscat sau pe mare.

Un oficial de top din cadrul Agenției de Comunicații și Informații a NATO a spus că planul include o investiție de 1,7 miliarde de euro în comunicațiile prin satelit pentru a sprijini mai bine trupele și navele desfășurate în țările din cadrul Alianței, precum și pentru a ajuta folosirea dronelor.

Propunerea, a cărei finanțare mai trebuie aprobată de guvernele NATO, vizează de asemenea alocarea a 800 de milioane de euro pentru sistemele informatice care ajută la comanda apărării aeriene și cu rachete, a spus oficialul, care a dorit să își păstreze anonimatul.

Alte 71 de milioane de euro vor fi alocate pentru îmbunătățirea protecției celor 32 de baze principale ale NATO în fața atacurilor cibernetice.

Alte 180 de milioane de euro vor fi alocate pentru a oferi comunicații mobile mai sigure pentru militarii Alianței desfășurați pe teren.

NATO va prezenta detaliile acestui program la o conferință la Ottawa în aprilie și apoi va începe procesul de licitație.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS