24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAI: Numărul cetăţenilor străini prinşi în momentul trecerii ilegale a frontierei a crescut cu 44%

MAI: Numărul cetăţenilor străini prinşi în momentul trecerii ilegale a frontierei a crescut cu 44%

Numărul cetăţenilor străini prinşi în momentul trecerii ilegale a frontierei a crescut, în lunile ianuarie şi februarie, cu 44% în urma intensificării acţiunilor de combatere a criminalităţi transfrontaliere, potrivit Ministerului Afacerilor Interne. În condiţiile identificării cu peste 30% mai multe grupuri de migranţi, se constată creşterea atât a numărului facilitatorilor (de aproximativ 6 ori, +53), cât şi a cetăţenilor străini cu rol de „călăuză” (de aproximativ 3 ori, +12), scrie Mediafax.

Pentru gestionarea problematicii pe linia migraţiei ilegale au fost desfăşurate 413 acţiuni de control şi de combatere a şederii ilegale pe teritoriul României. Astfel, au fost depistaţi cu peste 30% mai mulţi cetăţeni străini cu şedere ilegală pe teritoriul naţional şi au fost îndepărtaţi sub escortă cu 45% mai mulţi străini, comparativ cu perioada similară a anului trecut, mai anunţă MAI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS