17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate21 de medalii pentru sportivii români cu dizabilităţi intelectuale la Jocurile Mondiale de Iarnă

21 de medalii pentru sportivii români cu dizabilităţi intelectuale la Jocurile Mondiale de Iarnă

Sportivii români cu dizabilităţi intelectuale au obţinut 21 de medalii, dintre care patru de aur, şase de argint şi 11 de bronz, la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics din Austria, competiţie la care au participat în perioada 14-25 martie, scrie Mediafax.

Alexandru Marinescu a câştigat două medalii de aur la mers/alergare pe zăpadă, la 25, respectiv 50 de metri. La acelaşi sport, Theodor Bucur a cucerit aur şi argint, iar Petru-Iulian Coltor a obţinut medalii de aur şi de bronz. Maria Moşoiu a primit argint şi bronz tot la mers/alergare pe zăpadă, iar Oana Negrea şi Mara Oprea au câştigat bronzul.

La competiţiile de schi alpin, şase sportivi români au urcat pe podium: Viorel Tătaru, Codruţ Moldoveanu şi Marian Ioniţă au primit medaliile de argint, iar Nicoleta Stan, Denisa Iliescu şi Andrei Cupşa medaliile de bronz. Florin Ilie a ocupat locul 5 la slalom uriaş.

La patinaj artistic, Debora Radu a cucerit medalia de argint, iar Alexandru Toma s-a clasat pe locul al şaselea.

În perioada 14-25 martie, 15 sportivi cu dizabilităţi intelectuale au reprezentat România la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics din Austria, la Graz, Schladming şi Ramsau, cel mai mare eveniment sportiv umanitar din lume din acest an. Românii au concurat la patru sporturi: schi alpin, schi fond, patinaj artistic şi mers/alergare pe zăpadă.

Organizat pe modelul Jocurilor Olimpice clasice, evenimentul a reunit 2.700 de sportivi din 107 ţări. România a participat pentru a patra oară la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics.

Special Olympics este o mişcare globală care valorifică potenţialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilităţi intelectuale să fie acceptate şi implicate ca membri activi ai comunităţilor din care fac parte. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate şi educaţie, Special Olympics luptă împotriva pasivităţii, nedreptăţii şi intoleranţei. În România din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 25.000 de copii, tineri şi adulţi cu dizabilităţi intelectuale să fie cetăţeni activi ai comunităţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS