20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParlamentul de la Londra și-a reluat joi lucrările

Parlamentul de la Londra și-a reluat joi lucrările

Parlamentul de la Londra și-a reluat joi lucrările, după atacul de miercuri care a vizat Palatul Westminster și s-a soldat cu trei morți și circa 40 de răniți, în timp ce legislativul de la Edinburgh își va relua tot în cursul zilei dezbaterile pe tema referendumului privind independența Scoției, suspendate după atacul de la Londra, iar votul va avea loc marțea viitoare, informează Agerpres.

La Westminster, parlamentarii au ținut un minut de reculegere la 9:33 GMT. O altă ceremonie a avut loc în același timp în fața clădirii Scotland Yard, la câteva sute de metri depărtare, în memoria polițistului ucis în ajun.

Un perimetru amplu din jurul Palatului Westminster — care include Parliament Square și Podul Westminster — este în continuare supravegheat de efective importante și vizibile de poliție, însă se permite accesul în clădire persoanelor care lucrează în Parlament, relatează EFE, care menționează că drapelul britanic a fost coborât în bernă la Palatul Westminster și la alte clădiri publice situate în apropiere.

În ceea ce privește reluarea lucrărilor Parlamentului regional scoțian, Glenn Campbell, corespondentul BBC, a scris pe Twitter că dezbaterea privind autorizarea guvernului scoțian de a organiza un nou referendum de independență va avea loc marțea viitoare. O purtătoare de cuvânt a legislativului de la Edinburgh a refuzat să comenteze, scrie Reuters.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS