3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMai multe persoane au fost arestate la Birmingham, de unde se crede că a fost închiriat vehiculul folosit la Londra

Mai multe persoane au fost arestate la Birmingham, de unde se crede că a fost închiriat vehiculul folosit la Londra

Mai multe persoane au fost arestate în urma unui raid al poliţiei la Birmingham, existând suspiciuni că vehiculul folosit în atacul terorist de la Londra a fost închiriat din acest oraş, notează The Telegraph, care a precizat că autorităţile nu au confirmat că acţiunea are legătură cu atentatul, scrie Mediafax.

BBC Newsnight a relatat că există suspiciuni că vehiculul folosit în atentatul de la Londra ar fi fost închiriat din Birmingham, însă această informaţie nu a fost confirmată. În cursul nopţii de miercuri spre joi, poliţia britanică a descins la o proprietatea din oraşul Birmingham, iar o porţiune din Şoseaua Hagley a fost închisă traficului timp de mai multe ore. Într-un comunicat al Poliţiei din comitatul West Midlands se afirmă că operaţiunea este în curs de desfăşurare, astfel că nu se pot oferi detalii. Un martor ocular a declarat pentru Press Association că „bărbatul din Londra a locuit aici”, adăugând că forţele de ordine au „arestat trei persoane”.

Cel puţin patru persoane au murit, iar alte 40 au fost rănite în atacul terorist comis miercuri seară în apropierea Parlamentului Marii Britanii, iar presupusul atacator a fost împuşcat mortal de forţele de ordine. Autorul atacului, inspirat probabil din terorismul internaţional, a fost împuşcat mortal de forţele de ordine după ce a lovit cu maşina un grup de trecători, pe Podul Westminster din Londra, şi a înjunghiat mortal, la intrarea în curtea Parlamentului, un agent de poliţie, identificat drept Keith Palmer, în vârstă de 48 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS