12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGeneralul Răzvan Ionescu, numit prim-adjunct al directorului SRI în locul lui Coldea

Generalul Răzvan Ionescu, numit prim-adjunct al directorului SRI în locul lui Coldea

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul privind numirea în funcţia de prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii a generalului de brigada – cu o stea Răzvan Ionescu, informează HotNews.ro. La începutul lunii martie, purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, declara că propunerea pentru funcţia de prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii va fi înaintată preşedintelui înaintea prezentării bilanţului din 28 martie.

Marincea a precizat că directorul SRI „nu caută nişte nume de ofiţeri pentru această funcţie, ci persoane care se potrivesc unui profil dat de criterii foarte clare”.

Viitorul prim-adjunct al SRI trebuie să aibă între 40 şi 50 de ani, abilităţi importante de management şi experienţă în colaborarea cu partenerii strategici instituţionali interni şi externi. De asemenea, persoană care va fi propusă „trebuie să împărtăşească valorile fundamentale ale SRI: integritate, profesionalism, patriotism, onoare”, a mai spus Ovidiu Marincea.

Funcţia de prim-ajunct al directorului SRI a rămas vacantă din 17 ianuarie, când preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a semnat decretul de eliberare din funcţie şi de trecere în rezervă a lui Florian Coldea.

În aceeaşi zi, SRI anunţa că ancheta internă demarată în urmă unor înregistrări video publicate de fostul deputat Sebastian Ghiţă în care apărea alături de Florian Coldea nu a relevat elemente care să se constituie încălcări ale legii sau normelor interne în vigoare, însă prim-ajunctul directorului SRI a cerut eliberarea din funcţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS