11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBelgia: Un bărbat a fost arestat după ce a încercat să între cu maşina în pietoni

Belgia: Un bărbat a fost arestat după ce a încercat să între cu maşina în pietoni

Un bărbat a fost arestat joi după ce a încercat să intre cu o maşină înmatriculată în Franţa în pietonii aflaţi pe principala arteră comercială din Anvers, a anunţat poliţia, potrivit HotNews.ro.

„Maşina mergea cu viteză mare pe (stradă) Meir, iar oameni au început să fugă din calea ei, a declarat şeful poliţiei din Anvers, Serge Muyters, într-o conferinţă de presă. Şoferul sau, „un bărbat de origine nord-africană” care purta „o ţinută de camuflaj”, a fost arestat după o urmărire prin centrul oraşului, a precizat acesta.

Acest incident, descris de primarul Anversului, Bart De Wever, drept un „posibil atentat terorist”, potrivit agenţiei Belga, intervine a două zi după atentatul terorist din Londra revendicat de Stat Islamic.

Nicio persoană nu a fost rănită însă în posibilă tentativă de atentat din Belgia. Militari – amplasaţi în locurile sensibile din Belgia, unde nivelul de alertă teroristă este 3, pe o scară de 4 – au încercat „imediat” să oprească maşină, dar şoferul a refuzat şi a trecut pe roşu, a spus şeful poliţiei locale.

Maşina a fost în cele din urmă „interceptată” pe cheiul fluviului Escaut după o cursa de urmărire pe străzile din centrul istoric al Aversului, a explicat Muyters.

Meir este una dintre arterele comerciale cele mai frecventate din Belgia şi atrage un număr mare de turişti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS