13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul sistării transplanturilor de la AKH Viena

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul sistării transplanturilor de la AKH Viena

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul sistării transplanturilor de la AKH Viena, a anunţat Victor Ciorbea, la Realitatea TV. Victor Ciorbea a explicat că urmează să se verifice dacă au fost încalcate drepturile pacienţilor români la spitalul din Viena.
Victor Ciorbea a explicat că urmează să se verifice dacă au fost încalcate drepturile pacienţilor români la spitalul din Viena. Avocatul Poporului a mai spus că va începe demersurile în acest sens, urmând ca după ce va avea mai multe informaţii din ţară să ia legătura cu omologul său de la Viena.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat marţi că pacienţii români nu vor mai fi primiţi la centrul de transplant din Viena, deoarece Spitalul AKH a reziliat unilateral contractul prin care făcea transplant pulmonar românilor, fără să trimită însă un anunţ oficial. De asemenea, el preciza că caută soluţii pentru ca aceşti pacienţi să fie trimişi în Cehia şi în Germania.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că, potrivit protocolului, spitalul din Austria nu avea dreptul să denunţe unilateral acest contract. Bodog a mai spus că nu doar protocolul cu România a fost întrerupt. „Şi Slovenia este în aceeaşi situaţie”, a completat ministrul Sănătaţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS