9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞedință CSAT la Palatul Cotroceni. Înzestrarea armatei printre temele de discuţie

Şedință CSAT la Palatul Cotroceni. Înzestrarea armatei printre temele de discuţie

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reuneşte, astăzi, la Palatul Cotroceni, iar dotarea armatei figurează pe agenda discuţiilor, inclusiv subiectul achiziţiei mediatizatelor corvete. Cabinetul condus de Sorin Grindeanu a abrogat o hotărâre a guvernării tehnocrate în acest sens, invocând lipsa avizului parlamentar. Ministrul Apărării, Gabriel Leș, speră că un contract avantajos pentru construirea navelor de război va fi semnat în a doua jumătate a anului.printre subiectele de pe ordinea de zi aflându-se mandatul României pentru Summitul NATO de la Buxelles.
Administraţia Prezidenţială a anunţat că pe ordinea de zi a şedinţei CSAT, care va avea loc la ora 11,00 şi va fi condusă de preşedintele Klaus Iohannis, sunt incluse şi subiecte referitoare la stadiul îndeplinirii, în anul 2016, a Programului privind transformarea, dezvoltarea şi înzestrarea Armatei României până în anul 2026 şi în perspectivă, precum şi activitatea desfăşurată de către instituţiile cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale în 2016 şi principalele obiective pentru acest an.
În cadrul reuniunii se vor mai analiza activitatea desfăşurată anul trecut de către Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică şi de Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), precum şi Planul de activitate pentru anul 2017.
Administraţia Prezidenţială a precizat că în cadrul şedinţei vor fi abordate şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională.

Luni, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, a precizat că desecretizarea protocoalelor dintre DNA şi SRI nu se va afla pe agenda CSAT.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS