16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUPDATE: S-au reluat căutările celor doi alpinişti din Craiova. Ei au fost găsiţi în viaţă

UPDATE: S-au reluat căutările celor doi alpinişti din Craiova. Ei au fost găsiţi în viaţă

Update: ora 14.30: Alpiniștii craioveni au fost găsiți în viață la Barajul Gura Apelor de jandarmii și salvamontiștii plecaţi în căutarea lor. Cei doi alpinşti au reuşit să coboare de pe munte şi s-au adăpostit în refugiu de la Barajul Gura Apelor.

Update, ora 13:30: „Din păcate, nu avem până în acest moment nici o veste. Trei dintre echipele care au acţionat pe traseele Genţiana – Vârful Bucura, Vârful Buta – Bucura s-au întors, iar în locul lor au plecat alte echipe de salvamontişti. Vizibilitatea este în continuare redusă, bate vântul. Peste 20 de jandarmi montani şi salvamontişti participă la misiunea de pe munte ”, a spus Ovidiu Bodean, şeful Serviciului Judeţean Salvamont Hunedoara.

În această dimineaţă, după ora 07.00, trei echipe de salvamontişti au plecat, din nou, în căutarea celor doi alpinişti din Craiova. Vremea este în continuare nefavorabilă, vântul bate foarte puternic, însă ceaţa s-a ridicat, iar echipele pot să înainteze. Vă reaminim că doi alpinişti din Craiova sunt daţi dispăruţi după ce au plecat sâmbătă de la refugiul Genţiana din Munții Retezat spre zona „Pereţii Bucurei“. Cei doi craioveni căutați au 30, respectiv 40 de ani. Din câte se pare, aceştia doreau să se caţere pe un traseu omologat şi nu s-au mai întors la refugiul unde erau găzduiţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS