14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateChişinău: Fost deputat, reținut pentru spionaj în favoarea Rusiei

Chişinău: Fost deputat, reținut pentru spionaj în favoarea Rusiei

Fostul deputat PD Iurie Bolboceanu a fost reținut, la sfârșitul săptămânii trecute, și acuzat de spionaj și trădare de patrie, a anunţat astăzi site-ul agora.md, citat de digi24.ro. Potrivit ordonanței de reținere, procuratura a inițiat urmărirea penală în vara anului trecut în conformitate cu articolele 337 „Trădare de patrie” și articolul 338 „Spionaj” din Codul penal al Republicii Moldova. „Bolboceanu a avut contacte cu adjunctul atașatului militar din Ambasada Federației Ruse în Moldova, Alexandr Grudin, căruia i-ar fi transmis unele informații”, susțin procurorii.
În ordonanță se mai spune că, în timpul întâlnirilor sale, cei doi își asigurau măsuri stricte de confidențialitate.
Deputatul Iurie Bolboceanu a anunțat pe 6 martie 2014 că părăsește fracțiunea și Partidul Democrat. Parlamentarul a evitat la acel moment să-și explice gestul.
Potrivit presei de peste Prut, Iurie Bolboceanu a figurat în dosarul de corupere a deputaţilor din parlamentul Moldovei.
În vara anului trecut, fostul procuror al Capitalei, Ion Diacov, a declarat că Bolboceanu ar avea o implicare într-un dosar de luare de mită, unde figurează și un traficant de droguri. Totodată fostul procuror susține că de 3 ani dosarul respectiv trebuia trimis în instanța de judecată, dar acest proces este tărăgănat intenționat de procurori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS