8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCNAS: Alţi 12.000 de pacienţi cu ciroză hepatică decompensată şi hepatită C vor primi tratament fără interferon

CNAS: Alţi 12.000 de pacienţi cu ciroză hepatică decompensată şi hepatită C vor primi tratament fără interferon

Alţi 12.000 de pacienţi cu ciroză hepatică decompensată şi hepatită C vor primi tratament fără interferon 12.000 de bolnavi vor primi tratament fara interferon Alţi 12.000 de bolnavi vor primi tratament fără interferon, dintre care 2.000 au ciroză hepatică decompensată şi 10.000 au hepatită C în diverse stadii, a declarat duminică, pentru News.ro, Radu Ţibichi, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), precizând că în primul caz contractele au fost semnate, iar pentru restul, negocierile se vor încheia săptămâna viitoare.

În 2016 s-a acordat tratament fără interferon pentru 5.860 de pacienţi aflaţi în stadiile de fibroză hepatică F4 şi F3. Contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei C cronice la pacienţi cu ciroză hepatică decompensată a fost semnat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă, prin reprezentantul legal în România. Astfel, tratamentul celor 2.000 de pacienţi eligibili va putea începe după ce medicamentul Ledipasvirum+Sofosbuvirum va fi inclus în Lista cuprinzând denumirile comune internaţionale (DCI) corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii şi după ce comisia de specialitate din Ministerul Sănătăţii va elabora protocolul terapeutic de prescriere, a spus preşedintele CNAS. Pe baza protocolului aprobat de Ministerul Sănătăţii, comisia de experţi din CNAS va elabora formularul specific care va fi completat de medicul prescriptor la momentul eliberării reţetei. Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a precizat că aceste medicamente, la fel ca şi celelalte din programul naţional, nu vor mai avea nevoie de aprobarea CNAS.

Sursa: adevarul.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS