8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateErdogan, către turcii din Occident: "Faceţi cel puţin cinci copii. Voi sunteţi viitorul Europei"

Erdogan, către turcii din Occident: „Faceţi cel puţin cinci copii. Voi sunteţi viitorul Europei”

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a îndemnat pe turcii stabiliţi în ţări europene să facă cel puţin cinci copii, considerând că acest lucru ar fi cel mai bun răspuns la „nedreptăţile“ pe care aceştia le-au suferit în Occident, informează adevărul.ro.

„Duceţi-vă şi trăiţi în cartiere mai bune. Conduceţi cele mai bune maşini. Trăiţi în cele mai bune case. Faceţi nu trei, ci cinci copii. Pentru că voi sunteţi viitorul Europei“, i-a îndemnat vineri Erdogan pe turcii din Europa. „Acesta va fi cel mai bun răspuns nedreptăţilor (comise) împotriva voastră“, a spus preşedintele turc.

Şeful statului turc a făcut aceste declaraţii vineri, în oraşul Eskisehir, în cadrul unui miting de susţinere a sporirii puterilor sale la referendumul din 15 aprilie. Erdogan a criticat extrem de dur unele ţări europene, mai ales Olanda, după ce miniştri turci au fost împiedicaţi să participe la mitinguri de susţinere a referendumului iniţiat de puterea islamo-conservatoare de la Ankara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS